Campanya 2006 - contra l'homofòbia a l'esport

Perquè l'important és PARTICIPAR, tots i totes, sense DISCRIMINAR.

Així acaba el text de la campanya que Panteres Grogues va portar a terme a principis del 2006 per la lluita contra l'homofòbia a l'esport. Panteres Grogues va llença aquesta campanya destinada a tots els clubs esportius de Barcelona.

La campanya, finançada per la Regidoria de Dona i Drets Civils de l'Ajuntament de Barcelona, consta de pòsters i díptics que es van repartir entre clubs i entitats esportives de Barcelona i alguns de la resta de Catalunya, gràcies a la col·laboració de l'Institut Barcelona Esports de l'Ajuntament de Barcelona.

Es calcula que aproximadament el 10% de la població és homosexual. Als darrers Jocs Olímpics d'Antenes hi van participar 11.099 atletes de tot el món. D'acord amb aquestes dades hi hauria d'haver més de 1000 atletes homosexuals competint en aquests jocs, però la realitat és que només 12 eren obertament homosexuals. L'homofòbia que envolta el món de l'esport, obliga els esportistes gais i lesbianes a amagar la seva afectivitat.

El silenci i la ignorància és la forma més subtil i més cruel de mostrar l'homofòbia amb la qual s'han d'enfrontar les persones gais i lesbianes en el món de l'esport. Gais i lesbianes també fan esport, i l'orientació sexual de cada persona no ha de ser motiu d'exclusió ni de discriminació.

Documents de la Campanya "Gais, Lesbianes, Heterosexuals, a l'Esport hi Juga Tothom":

Campanya 2006 contra l'homofòbia a l'esport

homofobia