Cas Lotina

L'homofòbia de Lotina

610412_tn

El comitè organitzador des EuroGames Barcelona 2008 i el Club Esportiu Panteres Grogues, juntament amb la Penya Blaugrana de Gais i Lesbianes i la Coordinadora Gai-Lesbiana, condemnen i lamenten les irrespectuoses declaracions del proppassat dia 11 de desembre de Miguel Àngel Lotina, entrenador del Deportivo de La Coruña, quan va fer referència als comentaris periodístics sobre la situació del club.

Les seves paraules van ser: "Si tenéis datos podéis decir lo que sea. Si un jugador no confía, que lo diga, pero que lo diga con nombres y apellidos. Yo también puedo decir que éste es maricón, pero tengo que demostrarlo. No se puede decir es que..., así es muy fácil hacer daño", i va concloure el tema afegint que "ser maricón en la actualidad es un chollo".

Declaracions homòfobes com aquestes, que donen per segur que ser homosexual és quelcom dolent, no ajuden gens a normalitzar el fet homosexual en la nostra societat, ans al contrari, només reafermen l'odi cap a nosaltres.

Demanem a les autoritats esportives competents que actuïn i sancionin al Sr. Lotina per unes declaracions homòfobes. Si sancionen a algú per comentaris racistes, també haurien de sancionar a Lotina pel seu comentari i actitud homòfoba. No només insulta als homosexuals (anomenant-los agressivament "maricons"), si no que es burla de nosaltres. Si ser "maricón" fos un "chollo", els esportistes professionals no dubtarien en sortir tranquil·lament de l'armari i viure la seva vida en plenitud, un fet que no s'ha produït en esports d'equip, sobretot en disciplines com el futbol, on els valors masclistes estan forçament arrelats. Desitgem que el senyor Lotina rectifiqui les seves paraules i que fins i tot doni suport als EuroGames Barcelona 2008 en la seva lluita contra l'homofobia dins l'esport.

EuroGames Barcelona 2008
Club Espotiu Panteres Grogues

Més informació a: La Opinón (A Coruña) 12/12/07
La Voz de Galicia 11/12/07
20 minutos 12/12/07
Diari Sport 12/12/07