Amaechi-Hardaway

A principis de febrer del 2007, Johan Amaechi, ex-jugador de la NBA, fa pública la seva homosexualitat. Poques setmanes més tard, Tim Hardaway, un altre ex-jugador de la NBA és entrevistat en una emissora de ràdio de Miami. En aquesta entrevista se li pregunta respecte a la presència de jugadors gais. La seva resposta és contundent: "Well, you know, I hate gay people. I let it be known I don't like gay people. I don't like to be around gay people. I'm homophobic. It should'nt be in the world, in the United States. I don't like it".

Naturalment aquestes declaracions han portat molta polèmica. Per sort la pròpia NBA ha reaccionat. Aquí teniu un resum de notícies i declaracions al respecte.

 


 

Johan Amaechi, ex-jugador de bàsquet de la NBA, fa pública la seva homosexualitat

En Johan Amaechi publicarà properament el llibre "Man in the Middle", on fa pública la seva homosexualitat. L'ex-jugador, que és nascut als USA tot i que educat a Anglaterra, passa a ser el primer jugador de la NBA que fa pública la seva orientació sexual, fins ara pocs atletes masculins ho han fet. La jugadora de la WNBA Sheryl Swoopes va sortir de l'armari a l'octubre del 2005, aquesta vegada les dones van per davant!

Amaechi ha estat pívot als equips de Cleveland, Orlando i Utah durant 5 temporades a la NBA. Actualment participa a la TV britànica i per la Fundació Amaechi Basketball Center de Manchester.

Informació extreta de: http://www.agmagazine.com.ar

amaechi20070207-01

Tim Hardaway: "Odio als homosexuals i cal que la gent ho sàpiga"

La versió digital del diari "Marca" publica avui aquesta notícia. Sembla que Tim Hardaway, jugador de la NBA dels anys 90, va fer aquestes afirmacions en una ràdio de Miami. Unes hores més tard, va rectificar, afirmant que no ho havia d'haver dit.

Malgrat la seva rectificació, forçada a resultes de la polèmica generada, queda clar que el món de l'esport continua havent-hi una homofòbia latent que, de tant en tant va fent petites explosions. Una raó més per promoure la visibilitat de gais i lesbianes en l'esport a tots nivells: des de l'èlit de la NBA fins a l'esport per a tothom.

La pròpia NBA ha reaccionat ràpidament i ha vetat a Hardaway per fer presentacions a nom de la NBA, segons la pròpia NBA una persona amb disparitat d'opinions tan gran respecte de les de la pròpia NBA no pot representar-los! Hurra per la NBA, que entre la sortida de l'armari de John Amaechi i l'estirabot de Hardaway ha sabut portar les coses com cal.

Fonts: Diario Marca i noticiaslgbt.com

amaechidribblingth

Carta oberta de Joan Miró

A causa de les declaracions aquesta setmana de l'ex jugador de Básquet de la NBA John Amaechi durant la presentació del seu llibre autobiogràfic "Man in the Middle", on parlava obertament de la seva homosexualitat i la contundent resposta del també ex jugador de Básquet de la NBA Tim Hardaway, dient que odiava els homosexuals s'ha obert un debat sobre la presència d'esportistes gais en equips professionals de bàsquet de la NBA.

El Club Esportiu Panteres Grogues, entitat que aplega més de 400 esportistes amateurs gais, lesbianes i heterosexuals, volem destacar de forma molt positiva el posicionament favorable al respecte a la diversitat manifestat per David Stern, comissionat de la NBA i persona de gran influència en el món del bàsquet nord-americà i també mundial, que va declarar que Tim Hardaway no podia continuar representant la NBA per la gran discrepància entre les seves opinions personals incitant a la violència homòfoba i les de la NBA com a institució.

A Panteres Grogues volem agraïr i felicitar Amaechi per haver possibilitat que es posi sobre la taula l'existència de gais i lesbianes en el món de l'esport, donada la manca de referents amb la que ens trobem. Lamentem, però que una vegada més, aquest anunci s'ha produït un cop l'esportista ha abandonat la seva carrera professional i per tant, una part de la seva popularitat, tan necessària com a element de referència de tota la societat i específicament per la gent jove.

Entre els objectius de Panteres Grogues hi ha el de treballar contra la homofòbia en el món de l'esport . La visibilitat és l'eina més important que tenim per aconseguir-ho, i pensem que juntament amb la nostra feina, entre els que hi ha la celebració a la ciutat de Barcelona dels Eurogames el juliol del 2008, que aplegaran més de 5.000 esportistes, gais, lesbianes, transsexuals, però també heterosexuals amb ganes d'acabar amb l'homofòbia, actituds valentes i contundents com les d'Amaechi i Stern, es fan avenços importants per erradicar l'homofòbia dels terrenys de joc.

Esperem que ben aviat poguem veure esportistes de casa nostra, així com directius/ves, federacions i institucions públiques que participin activament en aquesta tasca. El nostre suport el tenen assegurat.

Joan Miró
President del Club Esportiu Panteres Grogues i Eurogames 2008 BCN
Barcelona

Fonts: