Javier Clemente: "Sí, es toro, pero ha salido gay"

Novament hem tingut l'ocasió d'escoltar unes desafortunades paraules d'algú relacionat amb el món del futbol, de la boca de Javier Clemente, actualment entrenador del Valladolid i ex-seleccionador espanyol arran del partit que el Valladolid va jugar diumenge passat al Camp Nou i en què realitzant una metàfora de la manera com s'havia de sortir a jugar en un partit de la transcendència del mateix, va equiparar el comportament gai a “acollonir-se” i “estar tou”.

El símil es va iniciar a la pregunta del periodista: “El 90% de la gente piensa que vamos como corderos a un matatadero” a lo que Clemente contestó: “Bueno y que le vamos a hacer! A mi me molestaría ir de cordero. (…) y de vaca tampoco…yo pues toro más. También el toro va a la plaza y muere, no? (…) El toro muere en a plaza, pero muere bravo, a ver si morimos nosotros. Bueno a ver si no morimos, y si morimos, que no sea de forma de vaca, ni de cordero. Eso es una leche! Ni de gay! Si hemos muerto, has muerto con las botas puestas, hemos ido a por todas, hemos luchado muchísimo y nos hemos reventado y hemos muerto. Pues hala! Chavales enhorabuena! (…) Hay toros que no entran. Pues saca el fusil pégale un tiro y que lo cambien, joder, pero si es toro. Sí, es toro, pero ha salido gay

És aquesta una mostra més dels tòpics i prejudicis que encara existeixen en el món del futbol en relació a l'homosexualitat, en considerar no aptes per a un esport en el qual s'ha de mostrar bravura i homenia. I que a més a més, en aquest cas, com en molt d’altres, ha comptat amb la complicitat dels periodistes assistents que en finalitzar aquestes declaracions van esclatar les rialles i bromes.

Tenint en compte la repercussió que té tot allò relacionat amb el món del futbol i les conseqüències que poden tenir unes declaracions com les esmentades entre joves i adolescents homosexuals i heterosexuals, demanem al Sr Javier Clemente que es retracti de les mateixes, així com l’emplacem a que aprofiti la seva privilegiada posició per mostrar referents positius dels valors que té el futbol, així com que visiti qualsevol de les activitats que els diferents clubs formats majoritàriament que no exclusivament, per gais i lesbianes de l'Estat Espanyol perquè pugui comprovar que l'orientació sexual de cada un de nosaltres en absolut té cap influència en les aptituds i en l'actitud en l'esport.