Contra l'homofòbia a l'esport

Un dels objectius de Panteres Grogues és la lluita contra l'homofòbia en el món de l'esport. Amb aquest objectiu pretenem mantenir dins de la nostra pàgina web un espai que permeti canalitzar casos d'homofòbia en l'esport, no només es tracta de que Panteres Grogues publiqui i denunciï casos d'homofòbia, sino que també pretenem recollir les vostres experiències i si sou sabedors d'algun cas d'homofòbia en l'esport us demanem que ens el feu arribar per correu electrònic a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Panteres Grogues ofereix xerrades o exposicions sobre homofòbia en el món de l'esport a centres educatius, instituts, universitats, clubs esportius, etc. si hi esteu interessats, contacteu amb també amb Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la..

A principis de febrer del 2006, la UEFA, juntament amb el F.C. Barcelona, l'associació Futbol Contra en Racisme a Europa (FARE) i la Federació Espanyola de Futbol, va organitzar una conferència sobre el racisme al futbol. Un dels workshops previstos va tenir com tema central l'homofòbia al futbol, com una altra forma de discriminació en aquest esport. En aquest workshop hi van ser convidats José García Vázquez i Johan van de Ven membres de la Junta Executiva de la Federació Esportiva de Gais i Lesbianes d'Europa (EGLSF). Tanja Walter, va presentar el document patrocinat per la mateixa EGLSF titulat Kit it out! Homophobia in Football que us convidem a llegir.

homofobia

A principis de l'any 2006 s'ha distribuit a la majoria de clubs esportius de la ciutat de Barcelona i alguns de les rodalies, els pósters i els díptics de la primera campanya que ha fet Panteres Grogues contra l'homofòbia a l'esport. Aquesta campanya va comptar amb el suport de la Regidoria de Dona i Drets Civils de l'Ajuntament de Barcelona i la distribució als clubs esportius va comptar amb la col·laboració de l'Institut Barcelona Esport, també de l'Ajuntament de Barcelona.

Si llegeixes declaracions en premsa que consideres homòfobes o sexistes, envia'ns-les a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Declaracions amb referències homòbofes i/o sexistes en el món de l'esport:

Carlos Alberto Parreira, tècnic de la selecció de futbol de Brasil (Maig 2006) No el treuria de la Copa (a un jugador homosexual), però crec que (un jugador homosexual) ni seria convocat per una selecció brasilenya.
Vanderlei Luxemburgo, entrenador de futbol del Santos i ex-entrenador del Real Madrid (Abril 2006) (referit a l'àrbitre brasiler Rodrigo Martins Cintra) Cada vegada que assenyalava una falta, ell em mirava. Ell es va quedar mirant-me durant tot el partit. Jo no sóc marica. A ell no sé si li agrada. Estic decebut amb ell. Sap xiluar bé però ha de deixar d'agitar les mans, la mímica.
Juan de Dios Jurado, 5è en 800m als Mundials de Moscou (Març 2006) He sigut una mica marieta, la tercera carrera m'ha afectat més mental que físicament.
Samuel Etoo, jugador del FC Barcelona (Març 2006) Igual li dius maricon a un company perquè és molt bo i per desconcentrar-lo; a un altre gras, perquè perdi la concentració. Aquestes coses no són per fer mal, no són comparables. I no estan bé, perquè els nens veuen la televisió i repeteixen les coses.
Eduardo Berizzo, ex-jugador de futbol del Celta de Vigo entre altres equips: Prefereixo jugar amb un drogoaddicte que amb un homosexual.
Jorge Fossatti, seleccionador nacional de futbol uruguaià fins al novembre de 2005: Hi ha certes normes que han de ser respectades i un jugador gai seria un transgressor entre homes.
Rudi Aussauer, entrenador, Schalke 04 (2004): Mai no he vist un jugador homosexual a la lliga [...] però estic segur que algun n'hi deu haver, tot i que no puc imaginar-lo.
De Wolf, jugador del Feyenoord: Mai em dutxaria amb gais.
Arne Friedrich, jugador alemany (2004): Cada vegada hi ha més i més gent que és gai. Segur que també hi ha jugadors a la lliga de futbol que ho són.”
Gerd Müller, antic jugador alemany amb rècord de gols (1975): Les dones a la cuina! i no al camp!
Peter Jansson, jugador suec de futbol i d'handbol (2003): Sóc un dels que està amagat, que no existeix, que no té permès gaudir dels esports amb les mateixes condicions que la resta.
Frank Rost, porter alemany (2002): ... per si de cas, em dutxo amb el cul contra la paret.
Otto Baric, entrenador de la selecció nacional de Croàcia (2004): No permetria que algun jugador meu fos homosexual ni jo tampoc podria permetre'm ser-ho al meu lloc de treball. No em podria fiar d'un homosexual perquè són febles i malalts.
Paul Breitner, antic jugador alemany (1981): Veig les dones xutant la pilota com una cosa completament antiestètica. El futbol de dones és desagradable.
Tanju Colak, Turkish record scorer (2005): En tots aquests anys, mai m'he trobat a un sol jugador gai. I si en veiés un, el reconeixeria immediatament.
Rudi Gutendorf, entrenador alemany (1982): Una dona pot ser tan bonica al llit... però en un camp de futbol sempre em semblarà terrible!
Corny Littman, president, FC St. Pauli (2004): No animaria a cap jugador professional a sortir de l'armari. La pressió social seria insuportable.
John Blankenstein, àrbitre observador, UEFA (2004): Sigui com sigui, tothom està sempre contra els àrbitres, a ningú li importa si és l'àrbitre és gai o no. Un àrbitre no té seguidors.
Uli Hoeness, entrenador de FC Bayern Munich (2004): Es massa dolent, tot i així, si insisteix, en una habitació doble.