Assegurança obligatòria d'accidents

Des de l'1 gener 2015, en seguiment de la llei*, ha entrat en vigor la nova normativa que estableix que totes les activitats realitzades pels Clubs Esportius han d'estar obligatòriament assegurades.

Això es tradueix a la pràctica en el fet que a des del l'1 de gener de 2015:

 • Panteres Grogues està obligada a oferir als seus socis una assegurança obligatòria d'accidents i assistència sanitària.
 • Per a poder participar en qualsevol activitat els socis hauran de comptar obligatòriament amb una assegurança.
 • Només els socis/les sòcies que ja tinguin una llicència federativa per als esports que practiquen a Panteres Grogues estan exempts de contractar l'assegurança obligatòria. (més informació al final del correu electrònic)
 • L'assegurança obligatòria que ofereix Panteres Grogues:
  Té un preu de 20 € l'any i cobreix la indemnització i l’assistència sanitària durant la pràctica de l'esport a nivell nacional durant tot l'any natural, fins i tot participant en tornejos nacionals organitzats pel Club o altres entitats
 • Com contractar l'assegurança:
  1. A partir d'avui mateix, has d'entrar a la pàgina web de Panteres Grogues > Membres > Les Meves Dades.
  2. Fes clic a "Editar Perfil" i omple les dades obligatòries que falten.
  3. Al final de la pàgina "Les meves dades" trobaràs dos documents::
  - Formulari de domiciliació bancària: el document que autoritza a Panteres Grogues a domiciliar les quotes del club al teu compte bancari.
  - Formulari d'assegurança i esports federats: el document en el qual autoritzes Panteres Grogues a contractar l'assegurança obligatòria, o bé especifiques que tens una llicència federativa vigent.
  4. Imprimeix aquests documents, signa’ls i entrega'ls al coordinador/a de la teva secció.
  (per a més detalls, segueix les instruccions d' aquesta pàgina.)
 • El pagament de l'assegurança:
  El cobrament de la quota de soci@ (35 euros) i el càrrec de l'assegurança (20 euros) es passarà després d'haver lliurat els documents.
 • Qui queda exclòs de contractar l'assegurança?
  • Tot aquell soci@ que tingui una o diverses llicències federatives actualitzades en les modalitats esportives que practica a Panteres Grogues.
  • Les sortides organitzades per la secció d'esquí queden excloses de la pòlissa d'accidents. Els i les participants tenen l'obligació de pagar l'assegurança d'assistència que ofereixen les pistes d'esquí.
  • Els socis/ies que practiquen senderisme en les categories d'excursions superiors al Nivell B o Alta Muntanya. Aquests socis han de tenir la Llicència Federativa per a excursions de nivell superior.
 • Si ja tinc llicència federativa en una modalitat i participo en altres seccions, he de contractar l'assegurança?
  Si estàs federad@, per exemple a natació, i vols practicar un altre esport o activitat a Panteres Grogues, tens l'opció de pagar la llicència federativa corresponent a l'esport que vulguis practicar o bé l'obligació de contractar l'assegurança d'accidents de Panteres Grogues. Creiem que és més econòmica l'opció de pagar els 20 € anuals que pagar diverses llicències federatives. A més, la cobertura de la pràctica de diversos esports a nivell nacional queda resolta.

Si tens qualsevol dubte, posa't en contacte amb Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la..

* Llei: El Reial Decret Legislatiu 1/2000 Llei General de l'Esport estableix que, a partir de l'1 de gener de 2015, totes les activitats realitzades pels Clubs esportius han d'estar obligatòriament assegurades i en el seu article 62.4 ens obliga com a Club Esportiu al fet que les persones sòcies que l'integren estiguin federades (posseeixin una llicència federativa) i que tinguin una cobertura d'indemnització i d’assistència sanitària.