Panteres Grogues estrena secció de rem amb llagut

RemTeniu ganes de provar un nou esport i conèixer a gent nova? Panteres Grogues està a punt de posar en marxa una nova secció, la de rem amb llagut.

Un llagut està tripulat per vuit vogadors i un timoner. Per tant, es busquen vuit persones (o més) per formar una tripulació pròpia de Panteres Grogues.

Tot i que l’activitat es planteja des d’un punt de vista lúdic i no competitiu, l’objectiu a mig termini seria intentar participar en la Lliga Catalana de Llagut. Per tant, si bé inicialment es podria formar una tripulació mixta, resultaria interessant poder formar dues tripulacions, una masculina i una femenina.

Per remar, no cal cap condició física prèvia. És recomanable saber nedar i disposar de cert sentit de la coordinació.

On es realitzarà l'activitat? 

L’activitat es realitzarà fent servir les instal·lacions i el material del Club Nàutic Bétulo, ubicat al Passeig Marítim de Badalona. Tot i així, per qüestions de climatologia, el lloc des d’on es realitza la sortida a mar oberta pot canviar en funció de l’època de l’any. Des del mes de novembre al mes d'abril, la sortida es realitzarà des del Port de Badalona. Entre l'abril i el setembre, la sortida es realitzarà des del mateix Club Nàutic Bétulo.

remochicasQuins dies s'entrenarà?

Atès que el rem amb llagut és un esport d’equip, s’intentarà buscar un horari que permeti la participació de tot el grup. Inicialment, però, l’activitat es realitzarà durant el cap de setmana (dissabte i/o diumenge), horari de matins.

Quin serà el cost?

El cost de l’activitat es situaria al voltant dels 70 € / trimestre.

Estic interessat/ada. Què he de fer?

Has d'enviar un correu electrònic a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.. El Sergi, el coordinador, es posarà en contacte amb les persones interessades i us donarà més detalls.

Un esport amb tradició 

El llagut és una embarcació de rem amb banc fix típica del Mediterrani, equivalent a les traineres del Cantàbric. Antigament, aquesta embarcació s’utilitzava per anar a pescar i també podia anar equipada amb una vela llatina. Un llagut fa uns fa uns 7,5 metres de llarg per 2 de mànega, pesa uns 300 quilos i està fet amb fibra de vidre, amb interiors de fibra de carboni i alumini.

Des de l’any 1993, la Federació Catalana de Rem reconeix el rem en llagut. Prèviament, el llagut català va ser considerat un esport d’exhibició als Jocs Olímpics de Barcelona.

El rem, com a esport, és una activitat física que afavoreix l’associacionisme, l’esperit d’equip i la disciplina, alhora que resulta una activitat integradora; de la mateixa manera, el rem recupera i promociona una activitat pròpia del litoral català.

Ànims i a remar!