Ciclisme

  Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.   facebook.com/groups/25792394690
×

Avís

JFile: :llegir: No es pot obrir el fitxer: http://picasaweb.google.com/data/feed/api/user/ciclisme2009pg?alt=json&hl=ca&thumbsize=144&kind=photo

JFile: :llegir: No es pot obrir el fitxer: http://picasaweb.google.com/data/feed/api/user/ciclisme2009pg?alt=json&hl=ca&thumbsize=144

Nivells de PG Ciclisme

CICLISME BTT                                              

 BAIX - MIG-BAIX

 • DIFICULTAT FÍSICA BAIXA: Fins a 40 Km i desnivell fins a 300 mtrs. acumulats.
 • DIFICULTAT FÍS. MIG-BAIXA: Fins a 50 Km i desnivell fins a 500 mtrs. acumulats.
 • DIFICULTAT TÈCNICA: 1/5

Accessible a qualsevol persona amb un mínim d’habilitat sobre la bici y amb una preparació física bàsica. Els itineraris són fàcils de seguir. Pistes, camins i algun tret de sender sense gaire dificultat. Recorreguts en pla, tot i que poden presentar-se reguers i petits accidents que s’hagin d’evitar. Principalment camins sense paviment. No trobarem pendents pronunciades, i en cas que les hagués seran de poca llargària i estaran ben indicades. Algunes zones sorrenques (com ara platges), poden obligar a desmuntar durant una estona. A més en època de pluges podem trobar dolls d’aigua i fang que ens obliguin fins i tot a vorejar. En aquests trams descrits les distàncies han de ser còmodes per cobrir podent arribar fins els 40-50 km.

MIG

 • DIFICULTAT FÍSICA: Fins a 60 Km i/o desnivell fins a 750 metres acumulats
 • DIFICULTAT TÈCNICA: 2/5

Ciclistes habituats a sortir en bici i que contin amb un cert fons físic i força. Petits ports amb desnivells moderats (<8 %), alguns petits trets de certa duresa (>10%), trets de senders de més llargària que poden obligar a desmuntar els ciclistes de menys nivell tècnic i trams més llargs podent arribar als 60 km. Alguns trets poden ser pedregosos.

 MIG-ALT

 • DIFICULTAT FÍSICA: Fins a 65 Km i/o desnivell fins a 1000 metres acumulats.
 • DIFICULTAT TÈCNICA: 3/5

Ciclistes habituats a sortir en bici amb molt de fons i força. Alguns ports amb desnivells moderats a mitjos (<8 %), alguns trets de certa duresa (>10%), trams de senders més llargs que poden obligar a desmuntar als ciclistes de menor nivell tècnic i trams més llargs podent arribar a superar els 65 km. Alguns trets poden ser pedregosos.

ALT

 • DIFICULTAT FÍSICA: Fins a 70 Km i/o desnivell +1200 metres acumulats.
 • DIFICULTAT TÈCNICA: 4/5

Per bons ciclistes de muntanya. Ports de certa llargària (>10 Kms.) i/o de forta pendent (>10%). Senders tècnics i difícils. Importants descensos on cal extremar les precaucions.

MOLT ALT (Competició)

 • DIFICULTAT FÍSICA: +80 Km i/o desnivell +1500 metres acumulats.
 • DIFICULTAT TÈCNICA: 5/5

Per experts en ciclisme de muntanya. Desnivells de forta pendent i continuats. Alta dosi TÈCNICA. Trams de molta llargària de sender i camins que poden ser pedregosos. Algun tram pot ser molt exposat. Recorreguts perduts i amb alguns moments amb dubtosa orientació. Pot haver trams de carregar la bici a mà.

 

Ripolles

 

CICLISME CARRETERA

BAIX / MIG-BAIX

 • DIFICULTAT FÍSICA BAIXA: Fins a 50 Km i/o desnivell màxim 300 mtres acumulats
 • DIFICULTAT FÍSICA MIG-BAIX: Fins a 60 Km i/o desnivell 700 mtres acumulats

Nivel d’iniciació o per donar una volta entre setmana. Accessible a qualsevol amb un mínim d’habilitat sobre la bici i amb una certa preparació física.

MIG

 • DIFICULTAT FÍSICA: Fins a 80 Km i/o desnivell fins a 1000 metres acumulats.

Nivell ciclo-turista o per una sortida d’un matí. Accessible a qualsevol amb un mínim de d’habilitat sobre la bici i amb una bona preparació física.

MIG-ALT

 • DIFICULTAT FÍSICA: Fins a 100 km i/o desnivell fins a 1000 mtes acumulats.

Es requereix un nivell alt i/o un us freqüent de la bicicleta de carretera i amb una preparació física bastant bona.

ALT

 • DIFICULTAT FÍSICA: Més de 100 Km i/o desnivell +1200 metres acumulats.

Nivell de preparació tècnic alt. Sortides de cap de setmana o de jornada complerta. Accessible a qualsevol persona amb gran domini de la bici de carretera y amb una preparació física molt bona.

MOLT ALT

 • DIFICULTAT FÍSICA: Més de 120 km i/o desnivell +1500 metres acumulats.

Nivell de preparació tècnic molt alt. Sortides d’alta intensitat o de competició. Sols accessibles a persones amb excel·lent preparació física y habituats a ciclisme de carretera.

carretera