Senderisme

  Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.   facebook.com/groups/138092052201
×

Avís

JFile: :llegir: No es pot obrir el fitxer: http://picasaweb.google.com/data/feed/api/user/PG.Senderisme?alt=json&hl=ca&thumbsize=144&kind=photo

JFile: :llegir: No es pot obrir el fitxer: http://picasaweb.google.com/data/feed/api/user/PG.Senderisme?alt=json&hl=ca&thumbsize=144

Senderisme

alt 

Grup adherit a la Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Panteres Grogues Senderisme és un grup de dones i homes de diferents edats, diferents nivells d'entrenament i de regularitat en la pràctica del muntanyisme. Dins la nostra secció trobaràs activitats de senderisme, trekking, barranquisme, BTT, ornitologia, cultura, kayak, ferrades, raquetes, esquí de fons o rutes d'alta muntanya, és a dir, tot el gran ventall de possibilitats que ens forneix la pràctica del muntanyisme.

Som un grup transversal donant la possibilitat a tots els socis i sòcies d'altres seccions del Club i a simpatitzants de Panteres Grogues de venir a participar i gaudir de les nostres activitats.

 

Properes sortides: ℹ️ Consulta tota la informació al nostre CALENDARI

 

Apunta't a Panteres Grogues! Som un club esportiu i cultural sense ànim de lucre que té per objectiu oferir a persones LGTBI+ & Friends un espai on totxs puguin desenvolupar la seva activitat de manera lliure. 

Escriu-nos per a rebre tota la infomació a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.t 

 

alta soci a

 

LES NOSTRES ACTIVITATS

Panteres Grogues Senderisme és un grup organitzat per VOLUNTARIS. Això significa que totes les nostres activitats són preparades i guiades per membres del nostre grup. Ocasionalment, però, assolim els serveis d’un guia professional per determinades activitats que exigeixen una millor preparació tècnica, o bé en sortides amb un component cultural. A més, participem en activitats reivindicatives contra l’homofòbia i transfòbia i/o altres organitzades per la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya.

12719176 10153997595368570 6333236844469019931 o

 La mecànica habitual és que els membres del grup proposin sortides d’una o vàries jornades i les organitzin ells mateixos, donant-les a conèixer a la resta de membres i simpatitzants del grup via e-mail, mitjançant la nostra llista de distribució.

12715661 10207465596857048 5111219351160039154 n

 

El tipus d'activitat pot variar: una passejada d'un matí, o bé una sortida més exigent d'una jornada amb desplaçament o una ruta de més d'un dia, podent fer llargs recorreguts de fins i tot una setmana o més pels Alps, Marroc, Balcans, etc.. Ens desplacem generalment en cotxes propis, transport públic o autocar. A vegades plantegem sessions més tècniques com ara xerrades o discussions. D'altra banda, també ens agrada trobar-nos en ciutat i un cop al mes o amb certa regularitat muntem festes entre setmana en algun bar d’ambient de Barcelona o un parell de cops a l’any ens trobem per sopar i aprofitem per organitzar l'agenda que després publiquem al calendari i la Web.

IMG 20151026 WA0006

 

COM PUC PARTICIPAR-HI 

LLISTA DE DISTRIBUCIÓ

Panteres Grogues Senderisme és un grup que s’organitza per l'esforç de voluntaris i es dirigit per un equip de coordinació. La nostra manera d'organitzar-nos i arribar a tothom és mitjançant el correu electrònic i l'ús d'una LLISTA DE DISTRIBUCIÓ OBERTA a la que et pots afegir en aquesta Web (veure botó llista de distribució a la Web de Senderisme):

Llista: http://groups.google.com/group/pg-senderisme

L’organitzador d’una sortida envia un e-mail a la llista de distribució amb la suficient antelació. Els interessats en participar-hi responen a l'e-mail amb les dades que es requereixen i es segueix un ordre de resposta si les places són limitades. Les nostres activitats són gratuïtes però les despeses del transport, menjar i pernoctacions (si hi haguessin) corren a càrrec dels participants.

 

CALENDARI

A més, totes les nostres sortides i activitats on participa el grup estan prèviament publicades al CALENDARI DE SENDERISME que pots veure en aquesta Web (veure botó Calendari a la Web de Senderisme):  

Calendari: https://goo.gl/g9TLAL

12246688 10153028345031442 2394551696380431540 n

 

GRUP EN FACEBOOK I INSTAGRAM 

Tenim un grup de FACEBOOK on fem comunitat entre simptatizants que ens troben per aquesta via i entre membres del grup. El Facebook l'utilitzem per enviar avisos i penjar fotos de sortides. És una manera de compartir i d'estar en contacte entre excursió i excursió. Agrega'ns!!

https://www.facebook.com/groups/138092052201/?fref=ts

En el transcurs de primavera 2016 obrirem un INSTAGRAM on penjarem les millors fotos de cada sortida. No us ho perdeu... 

E-MAIL

Si tens qualsevol dubte pots contactar amb els coordinadors al nostre EMAIL Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

 

DSC 5963

 

NORMES DE FUNCIONAMENT

Senderisme PG es regeix pel seu REGLAMENT INTERN DE FUNCIONAMENT. Aquest Reglament el podeu consultar completament aquí (versió castellana): https://drive.google.com/open?id=0B3Wiw9f8dmYBeEdDUzY1bmYwU0k

 

extracte de les qüestions més rellevants DEL REGLAMENT DE FUNCIONAMENT:

Les excursions tindran un caràcter amistós i esportiu i seran proposades per un membre o alguns membres que assumiran la funció de Guia de la sortida.

Els  participants hauran de seguir les instruccions del/a Guia, tot respectant la regulació dels parcs nacionals, parcs naturals, espais protegits i llocs de pernoctació. S’ha de llegir amb deteniment la convocatòria de l’activitat, a fi de conèixer el desenvolupament i la dificultat de la mateixa, sent responsabilitat de les persones participants estar preparats per afrontar l’activitat.

Serà obligatori portar la indumentària, el material i l’equip exigits pel caràcter de l’excursió, i que hagi indicat el/la Guia. El/la Guia pot denegar la participació en una sortida a una persona si no està degudament equipada. A més, podrà valorar si pot suportar el nivell de dificultat de la sortida i podrà negar l’accés a l’excursió a aquells/es participants que fomentin el mal ambient.

Tot participant ha d’estar assegurat. Els socis de Panteres Grogues podran escollir entre l’Assegurança general del club, o bé federar-se en la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) o equivalent. Per als no socis es tramitarà una llicència temporal d’accidents esportius, expedida per la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) o per la FEDME en el seu cas.

Una mica abans de cada sortida, el/la Guia o l’organitzador/a enviarà un correu a la llista de distribució del grup amb la descripció i les instruccions per inscriure-s’hi.

DSC00313

 

Les sortides d’un dia estan obertes a tothom. A les sortides de més d’un dia tenen preferència els socis/sòcies del Club Les Panteres Grogues, a criteri de l’organitzador/a. L’ordre d’inscripció a una sortida es basa en l’ordre d’arribada del correu d’inscripció, que el/la Guia confirmarà.

El/la participant que faciliti un vehicle particular per fer l’activitat no incorrerà en despeses de combustible, ni de peatges d’autopista, i l’import corresponent es repartirà entre els/les restants ocupants del vehicle, entre la mitjana dels cotxes.

 

NORMES QUE S’HAN DE RESPECTAR PER EXERCIR L’ACTIVITAT

El/la Guia i el grup tenen l’obligació d’esperar totes les persones assistents i procurar que ningú es perdi. Tant les persones més veloces com les més lentes s’hauran d’esforçar per adaptar-se a la velocitat mitjana del grup.

És obligatori seguir el recorregut que el/la Guia proposi, per respecte a la feina de qui ho ha preparat i per evitar extraviaments. No s’accepten recorreguts alternatius. Se surt en grup i s’arriba en grup. El/la Guia marca el camí i decideix les pauses per dinar o per descansar.

El/la Guia planificarà la ruta amb prou marge de temps per si sorgeix qualsevol imprevist. A l’hivern cal estar de tornada al refugi o els vehicles a les 17.00 h, i a l’estiu mai més tard de les 20.00 h. 

IMG 20150921 WA0049

 

nivells de dificultat de les sortides

Els graus són orientatius. Alguna sortida pot complir un determinat grau físic i un altre de tècnic diferent; la sortida s’ha de registrar amb el grau de dificultat més alt de tots dos.

 

Dificultat baixa (1/1): caminades, passejades, cultura, PEDALADES, ornitologia...

NIVELL FÍSIC 1: Caminar sobre terreny pla amb poc pendent (menys de 500 m de desnivell). Esforç mínim (menys de 10 km de distància). Altitud: menys de 1500 m snm. Adequat per a persones amb poca experiència o gens.

NIVELL TÈCNIC 1: No hi ha requisits tècnics.

Són petites caminades sense parts costerudes o grans pendents. Els camins estan ben definits. No cal experiència per fer aquest passeig. Són caminades curtes i fàcils per bons senders i a poca altitud, amb una infraestructura apropiada per al / per a la senderista i bona senyalització.

REQUISITS: Les caminades de nivell 1 són les ideals per a qui s’inicia en el senderisme, i per aquest motiu no es requereix experiència prèvia en caminades. Tot i això, és necessari l’ús de calçat per a excursionisme (sabates de muntanya).

NIVELL 1

 

Dificultat: mitjana-baixa (2/2): SENDERISME, BTT VIA VERDA, KAIAC EN PANTÀ, MITJA MUNTANYA...

Nivell físic 2: Terreny irregular típic d’espai natural, amb alguns pendents 8, desnivell de menys de 500 m i distància de 10-15 km. Altitud: menys de 2.000 m. Experiència en caminades, recomanable. Bon calçat (botes). Poden venir persones sense experiència.

Nivell tècnic 2: Necessari algun equilibri. Necessitat de bastons de trekking per qui no estigui habituat.

És una aventura una mica més prolongada amb alguns reptes durant el camí. El sender continua sent de dificultat baixa, però pot ser a més altitud (fins a 2.000 m sobre el nivell del mar). La ruta té una infraestructura i una senyalització adequades. Pot ser una ruta senzilla sobre neu amb poc desnivell.

Requisits: Haver fet com a mínim alguna caminada de nivell 1 (fàcil) de manera satisfactòria. Calçat de muntanya obligatori, equip addicional d’acord amb l’activitat.

NIVELL 2

 

Dificultat: mitjana (3/3): FERRADES DE NIVELL BAIX, RAQUETES, BTT, KAIAC EN RIU, ESQUÍ EN PISTA, MUNTANYA MITJA I ALTA MUNTANYA A L'ESTIU.

Nivell físic 3: Terreny difícil en alguna part de la ruta, amb forts pendents; altituds 2.000-2.500 m snm, desnivell 500-1000 m, distància 10-15 km. Adequat per a persones en bona condició física.

Nivell tècnic 3: Ús de les mans per mantenir l’equilibri en alguns trams de la ruta. És necessari material específic (per exemple, vies ferrades de nivell baix o raquetes de neu).

És una caminada amb un sender més ambiciós i costerut, a més de 2.000 m snm. La ruta es veu en alguns trams desdibuixada i pot ser difícil seguir el sender, que per moments travessa rius i supera altres dificultats. Es necessita experiència en muntanyisme.

Requisits: Haver fet anteriorment almenys una o dues caminades de nivell 2 (moderat) de manera satisfactòria. En tot cas la participació quedarà sota criteri del / de la Guia.

NIVELL 3

 

Dificultat: alta (4/4): BARRANCS, FERRADES, ALTA MUNTANYA, GRANS RUTES DE TREKKING, ESQUÍ DE FONS O FORA PISTA, BTT EXIGENT, KAIAC EN MAR...

Nivell físic 4: Terreny de difícil progressió (per sobre de 2.500 m snm, desnivell superior a 1.000 m, distàncies de 15-20 km). Esforç elevat. Factor psicològic d’exposició al buit. Possibles dificultats d’aclimatació a l’altura.Terrenys amb neu o glaceres.

Nivell Tècnic 4: Implica la progressió en roca, neu o gel, verticalment o en un pendent superior a 30 graus. Ús de material específic (grampons, piolet, casc o material de vies ferrades o raquetes).

És un trekking de gran dificultat, on de vegades es combina amb muntanyisme i escalada en altituds superiors a 3.000 m snm i sense cap infraestructura. L’ambient és d’alta muntanya, en regions deshabitades. És necessari tenir experiència en alpinisme amb material adequat (grampons, piolet i, si és necessari, material d’escalada o alpinisme adequat). S’hi inclouen ascensions per neu amb esquís o raquetes.

Requisits: Haver realitzat anteriorment almenys dues caminades de nivell 3 (exigent) de manera satisfactòria. A les sortides que ultrapassen els 3.000 m snm és indispensable tenir una excel·lent adaptació a l’altura.

              12096450 10206599362961742 5631978384752017040 n

 

Dificultat molt alta (5/5): ALTA MUNTANYA AMB NEU, ALPINISME, FERRADES NIVELL 5

Nivell físic 5: Alta muntanya. Esforç màxim (per sobre de 3.000 m snm, desnivell superior a 1.200 m, distàncies al voltant de 20 km) Elevada exposició al buit, a temperatures baixes i a aire poc dens. Risc de mal de muntanya.

Nivell tècnic 5: Ús de tècniques d’alpinisme. Estat d’alerta permanent. Implica riscos no controlables. Ús de material específic (grampons, piolet, casc o material de vies ferrades o raquetes). Possibilitat d’encordament i de necessitat de cordes.

És un trekking/ascensió de dificultat extrema, que de vegades es combina amb muntanyisme i escalada en altituds superiors a 3.000-4.000 m snm i sense cap infraestructura. L’ambient és d’alta muntanya, en regions deshabitades. Cal tenir experiència en alpinisme amb material adequat (grampons, piolet i, si és necessari, material d’escalada/alpinisme adequat. Són necessaris l’encordament i tècniques de progressió en neu. També s’hi inclouen ascensions hivernals a més de 3.000 m amb esquís o grampons.

Requisits: Haver fet anteriorment almenys dues caminades de nivell 3 (exigent) de manera satisfactòria. A les sortides que ultrapassen els 3.000 m snm és indispensable tenir una excel·lent adaptació a l’altura.

NIVELL 5 1

 

FER-SE SOCI

Panteres Grogues Senderisme és una secció del Club Esportiu Les Panteres Grogues. Pots informar-te dins aquesta Web de com fer-te soci del club. Estar associat té moltes avantatges https://panteresgrogues.cat/ca/membres/avantatges-membres i et permet participar en més d’una secció. A més col·labores amb el sosteniment del club i les seves activitats. La nostra voluntat, però, és que tothom pugui venir i conèixer-nos. Per això proposem un bon grapat de sortides obertes a l'any. L'únic requisit és tenir ganes de fer esport i passar-ho bé.

Paissatges

 

ASSEGURANÇA esportiva OBLIGATÒRIA d'accidents

Des de l'1 de gener de 2015 Panteres Grogues ofereix als seus socis una assegurança esportiva obligatòria en virtut de la legislació vigent. Per subscriure aquesta assegurança per primer cop pots informar-te a aquesta web https://panteresgrogues.cat/ca/membres/zona-membres/729-asseguranca-obligatoria-d-accidents. Tots els socis i sòcies estem subscrits a aquesta assegurança obligatòria per defecte, tret de si estem federats i, per tant, disposem de la llicència federativa en aquell esport (o esports) que practiquem dins el Club.

Si vens amb nosaltres i no estàs assegurat perquè no ets soci t'oferim una assegurança temporal per l'activitat tramitada per la FEEC. El cost de la qual pot oscil·lar entre 3,5 i 5€ per dia i es modifica anualment. Per estar segurs del preu cal consultar la Web de la FEEC:  https://www.feec.cat/

13254200 10208693001059024 6496923460231087954 n

 

COM CONTRACTAR L’ASSEGURANÇA DE PANTERES GROGUES PER PRIMER COP:

1. Has d'entrar a la pàgina web de Panteres Grogues > Membres > Les Meves Dades.

2. Fes clic a "Editar Perfil" i omple les dades obligatòries que falten.

3. Al final de la pàgina "Les meves dades" trobaràs dos documents:

Formulari de domiciliació bancària: autoritza a Panteres Grogues a domiciliar les quotes del club al teu compte.

Formulari d'assegurança i esports federats: document pel qual autoritzes a Panteres Grogues a contractar l'assegurança obligatòria, o bé especifiques que tens una llicència federativa vigent per la qual restes exempt.

4. Imprimeix aquests documents, signa’ls i entrega'ls als coordinadors de Senderisme o al Local de Panteres Grogues en Carrer Diputació 163 de Barcelona.

DSC 3567

 

alt Federació d'entitats excursionistes de catalunya.

senderisme està adherit a la Feec.

Els socis/sòcies que estiguin interessats/ades a tramitar la Llicència Federativa en muntanya per mitjà del grup hauran d’estar al dia en el pagament de la quota anual del club.

Com es pot obtenir la llicència de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) i de la Federación Española de Deportes de Montaña y escalada (FEDME)?

La Llicència Federativa s’obté a través dels clubs de muntanya inscrits a la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) i la Federació Espanyola de Muntanya i Escalada (FEDME), com és el cas de Panteres Grogues Senderisme des del 2012.

Aquesta llicència és necessària per tenir cobert amb caràcter individual el risc d’accident, la responsabilitat civil davant tercers i gaudir d’altres avantatges, com ara descomptes en els serveis dels refugis de la FAM, descomptes en botigues d’esport, publicacions, etc. Per federar-se en muntanya s’haurà de consultar el quadre de modalitats i preus i triar la que millor s’adapti a les pràctiques esportives que duràs a terme i al territori on es desenvoluparan. La llicència federativa es tramita a través de la Coordinació de la Secció enviant un correu a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la., des d’on es facilitarà tota la informació i els impresos a complimentar. Aquesta informació també es pot consultar al web de la FEEC www.feec.cat

La vigència de la targeta de federat/ada és d’un any natural; és a dir, de l’1 de gener al 31 de desembre, independentment de la data en què es tramiti. La FEEC també tramita una llicència reduïda que cobreix des del setembre fins al final de l’any natural. Els preus i les modalitats són els establerts per la FEEC.

NIVELL 4

 

ACTES REIVINDICATIUS

Un dels nostres objectius principals és fer visibilitat LGBT i lluitar contra l'homofòbia i la transfòbia en el món de l'esport. Per això el grup, en el marc del Club Esportiu de Les Panteres Grogues, s'adhereix a totes les campanyes i iniciatives possibles que persegueixin la igualtat, visibilitat i solidaritat, tals com: Actes del Dia de l'Orgull LGTB, Desfilada del Pride, Panteresports, DonaSport i participació en el Dia Mundial contra l'Homofòbia i la Transfòbia.

             IMG 20150628 WA0029

 

SENDERISME TÉ més de 10 ANYS...

El Grup va nèixer un mes de maig de 2005 durant una excursió al Bassegoda (Alta Garrotxa) amb la secció de Ciclisme. En maig de 2015 vàrem fer un vídeo commemoratiu per cel·lebrar-ho i uns 50 membres del grup vàrem rememorar aquella primera pujada al Bassegoda.

VÍDEO COMMEMORATIU:

 10è Aniversari Senderisme Panteres Grogues10è Aniversari Senderisme Panteres Grogues

Bassegoda 10 anys 115 

***********************************************************************************************************

Per estar al corrent de les activitats, inscriu-te a la llista de distribució. Per a qualsevol consulta, escriu a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

 

Equip de Coordinació: Ramon, Elisa, Edu i Santi