Teatre Urpes-T

  Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.
×

Avís

JFile: :llegir: No es pot obrir el fitxer: http://picasaweb.google.com/data/feed/api/user/PG.UrpesT?alt=json&hl=ca&thumbsize=144&kind=photo

JFile: :llegir: No es pot obrir el fitxer: http://picasaweb.google.com/data/feed/api/user/PG.UrpesT?alt=json&hl=ca&thumbsize=144

Urpes T - Teatre

URPES-T és la companyia de teatre de Panteres Grogues

URPES-T és una de les companyies de teatre del col·lectiu Panteres Grogues. Som un grup de gent amb inquietuds pel teatre, no únicament per la part actoral sinó també per tot el que comporta: dramatúrgia, escenografia, direcció, etc. Arran d'aquests interessos, vàrem organitzar un taller de teatre entre abril i juliol de 2007 i així va néixer la primera temporada d'URPES-T. En aquest taller vàrem posar les bases de confiança, vocabulari comú i coneixement mutu per així saber quins gustos i sensibilitats teníem.

El 2015 és un any de canvis per a Urpes-T. A la direcció del grup pren el relleu Eva Pérez, actriu i pedagoga, col·laboradora des de 2002 amb el Teatre dels Sentits i promotora de Cre’Art’e, el seu propi projecte basat en processos creatius teatrals i personals.

La proposta teatral d’enguany és també una nova i entusiasta aposta en el treball creatiu d’un dels components del grup, David Juli, que amb la seva opera prima (DES)CONNECTATS pretén abordar temes molt contemporanis i propers, amb un espectacle que promet ser la sorpresa de la temporada.

Sota la batuta de Jumon Erra (professor i director de la companyia), autor llicenciat en Art Dramàtic a l’Institut del teatre i que va treballar com a actor i guionista per a TV3, Catalunya Ràdio i RAC1 entre el 2002 i el 2007, a més de treballar com a defensor de drets humans a diversos països, hem anat realizat els seguents espectacles:

Al 2014 el grup va apostar per una peça de format més íntim: tota l’acció es desenvolupava en un únic espai, el d’un taller amb els espectadors a pocs metres de l’acció. Era Aquell estiu a Praga, una adaptació de Vimbodí vs Praga de Cristina Clemente. Amb aquesta peça tant coral vam comprovar que, com a les millors famílies, les discussions i els malentesos abunden, i que compartir espai i treballar en equip és com una bomba de rellotgeria que, en el moment menys pensant, esclata. L’obra també contenia escenes reescrites per alguns dels actors com autohomenatge i per celebrar els 20 anys de Panteres Grogues.

Al 2013 “parim” l’obra  Sota els enagos del Paral·lel. Una tragicomèdia cupletera i terrorista. De creació col·lectiva (escrita per tres membres de la companyia i sota la supervisió de Jumon Erra), aquesta comèdia esbojarrada, ambientada en els daurats anys 20, va tenir molt bona rebuda del nostre públic. Més de 400 espectadors van gaudir i, fins i tot, actuar amb els seus personatges. Es van omplir les dues sessions de la Sala Muntaner i la posada en escena de l’obra va provocar rialles i sorpreses, ja que incloïa dues coreografies en què els membres d’Urpes T ballaven i cantaven en directe.

Si aquesta peça gaudia d’un llenguatge, a estones, gairebe cinemàtogràfic, la companyia també es va atrevir a investigar amb aquest gènere i així, vam realitzar un curtmetratge, Trencadís, dirigit per Vic Petersen,  en el qual hi trobarem cuatre històries encadenades sobre diferents tipus de crisis (economica, personal, etc).

La seguent temporada, 2011-12 la companyia va donar un nou gir amb una dramaturgia creada a partir dels textos Edmond de David Mamet, Roberto Zucco de B.M Koltès, Mala Sang de David Plana i Zowie de Sergi Pompermayer, d’aquest conjunt de textos va nèixer La Nit de Gabriel, un viatge a la foscor de l’ànima d’aquest personatge central, Gabriel, i on s’aborden temes com l’angoixa contemporània, les pors i la falta d’amor.

Al 2010-11 vam fer un espectacle diferent:  Despullats? Sí, senyora. Aquest cop ens vam arriscar amb un espectacle de cabaret. El cabaret és música i humor; sàtira i ball; és alegria i transgressió. A dins de les famílies, a l'entorn laboral i a les relacions de parella, les coses no sempre són el que semblen. Un drama no ha d'acabar com un drama, ni una comèdia ha de ser divertida. Aquest cop vam comptar amb la col·laboració de Barcelona Rainbow Singers, la coral de Panteres Grogues.

El curs 2009-10 fou la quarta temporada i la nostra posada de llarg. Ens vam atrevir amb un text pensat i escrit per a la companyia i estrenat a la Sala Muntaner durant els actes del Pride 2010; Meg Ryan ha mort, comèdia en tres actes escrita per Jumón Erra i Yannick Garcia. Aquell any es van superar el nombre d'assistents a les 3 representacions, dues a la Sala Muntaner i la darrera a Cotxeres Borrell.

El curs 2008-09, tercera temporada, vam posar en escena un gran clàssic: El somni d'una nit d'estiu de W. Shakespeare. Després de l'estrena al centre cívic Cotxeres Borrell, l'obra fou una de les aportacions de Panteres Grogues al Pride 2009 de Barcelona i fou representada al centre Bonnemaison

El curs 2007-08, segona temporada, ja  ens vàrem atrevir a pujar a l'escenari amb una obra, Vides Privades de Noel Coward, que estrenàrem durant els Eurogames de Barcelona del 2008

Assajem els dilluns de 19:30 a 21:30 al centre cívic Cotxeres Borrell (c/ Viladomat 2-8). Per a més informació escriviu-nos a: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.